Mijn naam is Daniël Schalk, ik ben geboren op 6 februari 1998 en studeer momenteel Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam. Naast mijn studie ben ik freelance Content Creator voor TVblik en Mokum Magazine en hoofdredacteur van de nieuwswebsite Showbizznetwork.nl.

Na het afronden van de opleiding Mediaredactiemedewerker op het Mediacollege Amsterdam in 2018, volg ik de opleiding Creative Business op de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Hier word ik de komende vier jaar opgeleid tot de allround mediaprofessional van vandaag én morgen.

Showbizznetwork

Ik heb al enige ervaring in de media. In 2009 richtte ik een persoonlijke blog op, genaamd DeDaan. In 2013 werd ik benaderd door de hoofdredacteur van de nieuwswebsite Showbizznetwork.nl. Ik begon bij Showbizznetwork als video-editor, werd later redacteur en ben nu hoofdredacteur. Naast leidinggeven aan een leuke groep redacteuren, schrijf ik zelf ook veel voor Showbizznetwork.nl.

In mei 2016 hebben wij Showbizznetwork TV opgericht. Onder de naam Showbizznetwork TV maakte Showbizznetwork.nl lange tijd reportages over evenementen, perspresentaties en gebeurtenissen. In de zomer van 2018 is het YouTube-kanaal van Showbizznetwork TV verder gegaan als Songfestival Update. Showbizznetwork TV produceert nu video-rubrieken over het Eurovisie Songfestival.

Daniël Schalk Media

In oktober 2018 heb ik mij als freelancer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Via Showbizznetwork.nl schreef ik sinds 2016 artikelen over (nieuwe) televisieprogramma’s voor uitzending gemist-dienst TVblik. Sinds 2018 zet ik deze werkzaamheden voort als freelancer.

Ook ben ik sinds september 2018 samen met oud-studiegenoot Vincent Popken verantwoordelijk voor de video-content van Mokum Magazine, het grootste gratis maandblad van Amsterdam. Wekelijks verzorgen wij tussen circa 2 a. 3 video’s, waaronder de vaste rubriek ‘De Weekend Wijntip’ met drankspeciaalzaak Ton Overmars. Ook maken wij reportages van Amsterdamse evenementen.

CV

Ervaring

Video Content Creator
Mokum Magazine
sep. 2018 – heden

Freelancer
Daniël Schalk Media
sep. 2018 – heden

Social Media redacteur
TVblik
nov 2016 – heden

(Hoofd)redacteur
Showbizznetwork
2013 – heden

Redactie- en productiestagiair
Skyhigh TV
sep. 2017 – apr. 2018

Stagiair
Socialfabriek
mei 2017 – jul. 2017

Opleiding

Hogeschool van Amsterdam
Creative Business
2018 – 2024

Mediacollege Amsterdam
Mediaredactiemedewerker
2015 – 2018

Talen

Nederlands
Engels